LUNCH | PIKNIK I KOLOROWE MENU

Kolorowa 40-tka
Tym razem gościliśmy naszych wspaniałych Klientów na widokowej polanie na zboczach Gubałówki, gdzie Giewont stanowił tło dla pełnych kolorów i życia 40-tych urodzin Pani Wandy. Goście zjechali z całej Polski, aby wspólnie celebrować ten wyjątkowy dzień a przygotowany przez nas lunch w formie pikniku na łonie natury był jedną z atrakcji weekendu. Bliskość przyrody, góralski klimat i serdeczna atmosfera sprawiły, że każdy czuł się częścią tej wyjątkowej uroczystości.

Miejsce

Widokowa polana na Gubałówce

Data

11.08.2024

MOTYW

kolorowe, rodzinne świętowanie

DUŻO WZRUSZEŃ

Powitanie

Na samym początku gości przywitała kapela góralska, która odśpiewała tradycyjne „Sto lat” w góralskim stylu, wzbudzając radość i wzruszenie. 

Każdy z przybyłych otrzymał powitalny koktajl na bazie prosecco z dodatkiem lokalnych owoców leśnych oraz orzeźwiający napój z cytrusami i miętą dla dzieci. 

Na najmłodszych Gości czekały także kolorowe balony i małe plecione koszyczki z niespodziankami.

KOLOROWO I SEZONOWO

Menu

Wszystkie dania zostały starannie dobrane, aby połączyć smaki regionalne z nowoczesnym twistem, zadowalając zarówno dorosłych, jak i dzieci.

Przystawki:

Grzanki z krewetkami, granatem i rukolą – delikatna przekąska o intensywnym, owocowym smaku.

Sałatka z pomidorów, zielonych liści i czerwoną cebulą – lekka, orzeźwiająca i świeża, doskonała na letnie popołudnie.


Dania główne:

Pizza z pieczonym burakiem, kozim serem i rukolą

Kremowa zupa z dyni z prażonymi pestkami słonecznika

Grillowany łosoś z masłem ziołowym, kaszą bulgur i sałatką z pomidorów i ogórków

Desery:

Mus chałwowy z owocami leśnymi 

Sernik mango z malinami

Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą 

Finger food

Deska regionalnych serów i wędlin

Mini kanapeczki z pstrągiem wędzonym i chrzanem

Koreczki z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem feta

Mini roladki z łososiem, serkiem śmietankowym i koperkiem

 

PS. Nasz Szef Kuchni zadbał także o kilka dań-niespodzianek – w końcu to urodziny! 🙂

Catering zakopane catering na śniadania z dowozem

Dla dzieci i dorosłych

Napoje

Napoje bezalkoholowe: lemoniada z miętą, woda mineralna z cytrusami, świeżo wyciskane soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy).

Napoje alkoholowe: prosecco z owocami leśnymi, białe i czerwone wino, regionalna śliwowica oraz piwo kraftowe z lokalnych browarów.

Dla dzieci: kolorowe koktajle owocowe z parasolkami.

Dopełnienie popołudnia

Atrakcje

Kapela góralska wprowadziła radosny nastrój, grając regionalne melodie, które szybko porwały gości do spontanicznych tańców. Tradycyjne zabawy taneczne wciągnęły wszystkich, tworząc atmosferę pełną śmiechu i wspólnej zabawy.

W międzyczasie nasza fotobudka z widokiem na Giewont stała się prawdziwym hitem – goście chętnie pozowali z zabawnymi rekwizytami, tworząc pamiątkowe zdjęcia z tej wyjątkowej uroczystości w sercu Tatr.

celebrowanie życia

Podsumowanie

Było nam niezmiernie miło móc przygotować ten catering z okazji urodzin Pani Wandy! To nie był zwykły piknik a prawdziwa celebracja życia, natury i rodzinnych więzi. Pełne smaku potrawy przygotowane przez Tatra Food, otoczenie malowniczych Tatr i radosne dźwięki góralskiej kapeli sprawiły, że każde z 30 osób poczuło się wyjątkowo.

Zabawa trwała do późnych godzin wieczornych, a goście opuszczali polanę z uśmiechami, bogaci w niezapomniane wspomnienia i zachwyceni tym, jak wyjątkowy dzień udało się nam dla nich stworzyć w sercu gór.

Dziękujemy i do zobaczenia!

Zobacz inne realizacje

Tatra Food Club

Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.

Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.