Tatra Food Club
Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.
Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.
Nad rzeką w okolicach Doliny Chochołowskiej
06.09.2024
zdrowie z natury
Już na samym początku wszystkim dopisywały doskonałe humory. Każdy uczestnik otrzymał lokalny upominek – mały słoiczek tradycyjnej, domowej kiszonej kapusty prosto z Zakopanego, symbolizujący esencję warsztatów.
Dodatkowo, na wstępie czekały na gości orzeźwiające napary ziołowe z mięty, melisy i rumianku oraz grzane wino z przyprawami – idealne na chłodniejsze chwile przy rzece Dunajec.
Lunch serwowany w klimatycznym namiocie nad rzeką Dunajec był prawdziwą ucztą dla podniebienia, ale i innych zmysłów – szum rzeki idealnie uzupełniał doświadczenia smakowe. W menu znalazły się między innymi:
Przystawki:
Zakopiański tatar z oscypkiem
Kiszone plastry buraka z kremem z koziego sera
Rostbef z kiszonym ogórkiem i marynowaną gorczycą
Dania główne:
Barszcz na kiszonych burakach
Pieczony pstrąg w kiszonej kapuście
Żeberka wołowe w marynacie z kiszonego czosnku
Desery:
Sernik z żurawiną i musem z kiszonych cytryn
Tarta z kiszonym rabarbarem i bitą śmietaną
Mus z kiszonego agrestu z bezą i orzechami laskowymi
Finger Food:
Mini kanapki z kiszonym oscypkiem i żurawiną
Mini wrapy z szarpaną wołowiną i kiszoną marchewką
Pikle z kiszonek na patyczkach
Do lunchu serwowano napoje dopasowane do klimatu gór i tradycyjnych smaków, w tym:
– Domowy kompot z kiszonych owoców, który podbił serca uczestników.
– Wody smakowe z kiszonym ogórkiem, cytryną i ziołami, idealne na orzeźwienie.
– Koktajle na bazie kefiru z owocami leśnymi i odrobiną miodu – zdrowe i smaczne.
– Naturalne herbaty ziołowe oraz rzemieślnicze piwa lokalne, które doskonale współgrały z podanymi daniami.
Event pełen był wyjątkowych atrakcji, a największą popularnością cieszyły się warsztaty kiszenia, podczas których uczestnicy pod okiem specjalistów przygotowywali własne kiszonki z lokalnych produktów.
Każdy mógł stworzyć słoiczek pełen zdrowych kiszonek, który zabrał na pamiątkę.
Dodatkowo, pokazy kulinarne prezentujące innowacyjne dania z wykorzystaniem kiszonych składników bardzo przypadły do gustu naszym Gościom.
Na koniec dnia goście mogli odpocząć w strefie relaksu, gdzie przy góralskiej muzyce na żywo, podziwiali widoki na rzekę Dunajec i majestatyczne Tatry, delektując się przekąskami i napojami.
Po raz kolejny udowodniliśmy, że połączenie tradycji, natury i kulinarnych innowacji może stworzyć wyjątkowe doświadczenie, które pozostanie w pamięci na długo.
To wydarzenie, które nie tylko wprowadziło uczestników w bogactwo smaków regionu, ale również umożliwiło im relaks w otoczeniu tatrzańskiej przyrody, nad brzegiem rzeki Dunajec.
Goście wyjechali z głowami pełnymi inspiracji, z własnymi kiszonkami i radością w sercu, gotowi, by wprowadzić te doświadczenia do swojej codzienności.
Na zdrowie zatem i do zobaczenia!
Dziękujemy.
Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.
Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Kultowe sekretne kolacje na Podhalu i catering w Zakopanem. Poznaj lokalne smaki i doświadcz czegoś wyjątkowego razem z nami.