Tatra Food Club
Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.
Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.
Nasza restauracja
13.09.2024
wspólnota i ciepło, harmonia jesieni
Na powitanie, każda uczestniczka otrzymała kieliszek gorącego grzanego cydru z kawałkami cynamonu i skórki pomarańczowej.
Oprócz tego, czekał na nie upominek – mała paczuszka suszonych owoców i orzechów, zapakowana w elegancki, jesienny motyw, z przywiązanym sznurkiem z naturalnych materiałów.
Na wejściu do sali Panie witał także zapach świeżo pieczonego chleba, który od razu budził domową, serdeczną atmosferę.
Wszystkie potrawy zostały oparte na sezonowych, jesiennych składnikach, a każdy kęs oddawał hołd prostym, ale wyrafinowanym smakom natury. Menu wegetariańskie na życzenie Klienta
Przystawki:
Pieczone kasztany z lekką nutą soli morskiej
Domowy chleb na zakwasie, chrupiący i pachnący
Pasty do chleba: aromatyczna pasta z dyni z imbirem, krem z pieczonych bakłażanów, oraz świeże masło z ziołami
Dania główne:
Zupa dyniowa z rozmarynem i prażonymi pestkami dyni
Pieczone warzywa korzeniowe – marchew, burak, pietruszka, dynia, zapiekane z miodem i tymiankiem
Gulasz z fasoli i pomidorów, doprawiony czosnkiem i rozmarynem
Desery:
Ciasto z fasoli – zaskakująco delikatne i słodkie, polane kremem z orzechów laskowych
Ciasto ze śliwkami – soczyste i pachnące przyprawami korzennymi
Domowa chałwa, rozpływająca się w ustach, z delikatnym aromatem wanilii i sezamu
Finger food
Deska regionalnych serów i kiszonek z jesiennymi dodatkami
Oprócz gorącego cydru na powitanie, dostępne były również:
– Jesienna herbata z dodatkiem suszonych owoców i ziół
– Kompot z jabłek, śliwek i cynamonu
– Woda z cytrusami i miętą
– Kawa z lokalnej palarni, serwowana z mlekiem roślinnym
– Kawa po góralsku z nutą anyżu i goździków
Wieczór obfitował w klimatyczne atrakcje, które idealnie dopełniły atmosferę jesiennego spotkania:
Warsztaty tworzenia naturalnych świec sojowych – każda z uczestniczek miała okazję stworzyć swoją własną, jesienną świecę z dodatkiem suszonych ziół i kwiatów.
Mini-kurs wypiekania chleba – pod okiem naszego mistrza piekarni uczestniczki nauczyły się tajników zakwasu oraz technik tworzenia idealnego bochenka.
Pamiątkowe zdjęcia – na tle udekorowanym liśćmi, dyniami i suszonymi kwiatami, cała grupa i każda uczestniczka mogła uwiecznić swoją obecność w formie profesjonalnych fotografii.
Wydarzenie zakończyło się wspólnym tostem, wzniesionym gorącą herbatą jabłkowo-cynamonową.
Był to wieczór pełen śmiechu, ciepła i radości, który na długo zapadnie w pamięci wszystkich uczestniczek.
Jesienna magia połączona z niepowtarzalnymi smakami Tatra Food przeniosła nas w najpiękniejsze zakątki jesiennego Podhala.
Dziękujemy i…
Życzymy Paniom wspaniałości na dalszej drodze rozwoju zawodowego!
Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.
Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.
Kultowe sekretne kolacje na Podhalu i catering w Zakopanem. Poznaj lokalne smaki i doświadcz czegoś wyjątkowego razem z nami.