KOLACJA NA WYŁĄCZNOŚĆ | INTEGRACJA FIRMOWA

Harmonia jesieni
Cudowne spotkanie firmowe w gronie 18 wyjątkowych kobiet, które przyszły, aby wspólnie celebrować urok jesieni w otoczeniu smaków, które idealnie wpisują się w ten wyjątkowy czas roku. Wszystko w otulającej atmosferze rustykalnych wnętrz, przy blasku świec, zapachu pieczonych kasztanów i dźwięku spokojnej, folkowej muzyki w tle.

Miejsce

Nasza restauracja

Data

13.09.2024

MOTYW

wspólnota i ciepło, harmonia jesieni

jesienny klimat

Powitanie

Na powitanie, każda uczestniczka otrzymała kieliszek gorącego grzanego cydru z kawałkami cynamonu i skórki pomarańczowej. 

Oprócz tego, czekał na nie upominek – mała paczuszka suszonych owoców i orzechów, zapakowana w elegancki, jesienny motyw, z przywiązanym sznurkiem z naturalnych materiałów. 

Na wejściu do sali Panie witał także zapach świeżo pieczonego chleba, który od razu budził domową, serdeczną atmosferę.

Catering zakopane catering na stół regionalny

VEGE NA ŻYCZENIE

Menu

Wszystkie potrawy zostały oparte na sezonowych, jesiennych składnikach, a każdy kęs oddawał hołd prostym, ale wyrafinowanym smakom natury. Menu wegetariańskie na życzenie Klienta

Przystawki:

Pieczone kasztany z lekką nutą soli morskiej

Domowy chleb na zakwasie, chrupiący i pachnący

Pasty do chleba: aromatyczna pasta z dyni z imbirem, krem z pieczonych bakłażanów, oraz świeże masło z ziołami


Dania główne:

Zupa dyniowa z rozmarynem i prażonymi pestkami dyni

Pieczone warzywa korzeniowe – marchew, burak, pietruszka, dynia, zapiekane z miodem i tymiankiem

Gulasz z fasoli i pomidorów, doprawiony czosnkiem i rozmarynem


Desery:

Ciasto z fasoli – zaskakująco delikatne i słodkie, polane kremem z orzechów laskowych

Ciasto ze śliwkami – soczyste i pachnące przyprawami korzennymi

Domowa chałwa, rozpływająca się w ustach, z delikatnym aromatem wanilii i sezamu

Finger food

Deska regionalnych serów i kiszonek z jesiennymi dodatkami

BEZ ALKOHOLU NA ŻYCZENIE

Napoje

Oprócz gorącego cydru na powitanie, dostępne były również:
– Jesienna herbata z dodatkiem suszonych owoców i ziół
– Kompot z jabłek, śliwek i cynamonu
– Woda z cytrusami i miętą
– Kawa z lokalnej palarni, serwowana z mlekiem roślinnym
– Kawa po góralsku z nutą anyżu i goździków

Klimatyczna integracja

Atrakcje

Wieczór obfitował w klimatyczne atrakcje, które idealnie dopełniły atmosferę jesiennego spotkania:

Warsztaty tworzenia naturalnych świec sojowych – każda z uczestniczek miała okazję stworzyć swoją własną, jesienną świecę z dodatkiem suszonych ziół i kwiatów.

Mini-kurs wypiekania chleba – pod okiem naszego mistrza piekarni uczestniczki nauczyły się tajników zakwasu oraz technik tworzenia idealnego bochenka.

Pamiątkowe zdjęcia – na tle udekorowanym liśćmi, dyniami i suszonymi kwiatami, cała grupa i każda uczestniczka mogła uwiecznić swoją obecność w formie profesjonalnych fotografii.

Ciepły wieczór pełen wrażeń

Podsumowanie

Wydarzenie zakończyło się wspólnym tostem, wzniesionym gorącą herbatą jabłkowo-cynamonową. 

Był to wieczór pełen śmiechu, ciepła i radości, który na długo zapadnie w pamięci wszystkich uczestniczek. 

Jesienna magia połączona z niepowtarzalnymi smakami Tatra Food przeniosła nas w najpiękniejsze zakątki jesiennego Podhala.

Dziękujemy i…

Życzymy Paniom wspaniałości na dalszej drodze rozwoju zawodowego!

Zobacz inne realizacje

Tatra Food Club

Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.

Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.