Tatra Food Club
Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.
Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.
Las, Dolina Chochołowska
Dzikość i autentyczność
Nasze menu to prawdziwa uczta inspirowana dzikim lasem i regionalnymi przysmakami – od aromatycznych dań z grzybami po tradycyjny bigos myśliwski.
Oferujemy wyselekcjonowane sery i wędliny, domowy chleb i wyjątkowe desery, które zachwycą Twoje podniebienie autentycznymi smakami.
Dopełnieniem uczty będą regionalne piwa kraftowe, nalewki z owoców leśnych oraz świeże napary z tatrzańskich ziół, które idealnie wpisują się w atmosferę naszej kolacji w lesie.
Przystawki
Deska regionalnych serów i wędlin – wybór tatrzańskich serów, wędzonych mięs oraz swojskich wędlin, podawanych z górskimi konfiturami.
Kulebiak grzybowy – ciasto francuskie z nadzieniem z leśnych grzybów, podane na ciepło z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Dania główne
Zupa grzybowa – aromatyczna zupa na bazie świeżo zebranych grzybów, podawana z domowymi grzankami z czosnkiem.
Bigos myśliwski – tradycyjny bigos na dziczyźnie z dodatkiem tatrzańskich ziół, suszonych grzybów i leśnych owoców, gotowany w kociołku na wolnym ogniu.
Pierogi z kapustą i grzybami – klasyczne pierogi z delikatnym nadzieniem, podsmażone na maśle, podawane z sosem grzybowym.
Desery
Sernik z owocami leśnymi – kremowy sernik na spodzie z tatrzańskiego miodu, z polewą z jagód i malin.
Pieczeń z ciasta drożdżowego z powidłami śliwkowymi – tradycyjny góralski przysmak, podawany na ciepło z bitą śmietaną.
Mus z ciemnej czekolady z nutą świerkową – delikatny deser z dodatkiem esencji z igieł świerku, ozdobiony malinami.
Finger food
Mini kanapeczki z tatarem z jelenia i chlebem razowym.
Grzanki z pasztetem z dzika, marynowane rydze.
Mini ptysie z kremem grzybowym.
Bezalkoholowe
– Woda źródlana, podawana z plasterkami cytryny i miętą.
Tatrzańskie napary z ziół i owoców leśnych (z dodatkiem miodu i imbiru).
– Domowa lemoniada z jagód.
Alkoholowe
– Regionalne piwa kraftowe z okolicznych browarów, serwowane podczas mini warsztatów piwowarskich.
– Kremowa nalewka z tatrzańskich owoców leśnych (żurawina, borówki).
– Regionalna śliwowica.
– Butelkowane wina z polskich winnic, w tym białe i czerwone, dobrane specjalnie do leśnych dań.
Grzybobranie z przewodnikiem – odkryj sekrety zbierania grzybów w towarzystwie eksperta, który nauczy Cię rozpoznawać jadalne skarby lasu.
Mini warsztaty piwowarskie – dowiedz się, jak warzyć piwo w stylu regionalnym i spróbuj swoich sił w tworzeniu unikalnego smaku.
Kolacja w lesie – niezapomniana uczta w otoczeniu natury, przy blasku ogniska i świec.
Pokaz kulinarny – na żywo zobaczysz, jak przygotowywane są dania z zebranych grzybów i dziczyzny.
Relaks w dzikiej scenerii – przy ognisku z muzyką regionalną, tradycyjnymi historiami góralskimi oraz smakowitymi przekąskami.
Ta kolacja to niezwykła okazja, aby połączyć aktywność na świeżym powietrzu, eksplorację natury i bogactwo lokalnej kuchni. Trekking poza szlakiem, grzybobranie i warsztaty piwowarskie przeniosą Cię w świat dzikiej przyrody, a kolacja w lesie wprowadzi w autentyczną atmosferę górskiego życia.
Spędź ten dzień z dala od zgiełku, w otoczeniu natury, przy dobrym jedzeniu, napojach i w doborowym towarzystwie!
Zapraszamy.
Aktualizacja: BILETY WYPRZEDANE
Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.
Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.
Kultowe sekretne kolacje na Podhalu i catering w Zakopanem. Poznaj lokalne smaki i doświadcz czegoś wyjątkowego razem z nami.