Już 19 października!

Grzyby i chmiel
Wybierz się z nami na ekscytujący trekking poza utartymi szlakami w okolicach magicznej Doliny Chochołowskiej, gdzie pod okiem doświadczonego przewodnika górskiego odkryjesz tajemnice tatrzańskiego lasu. W trakcie spaceru weźmiemy udział w grzybobraniu, aby zebrać najpiękniejsze okazy lasu, które staną się gwiazdą wieczornej kolacji. Po aktywnym dniu, zasiądziemy przy wspólnym stole w sercu lasu, gdzie Tatra Food przygotuje dla nas ucztę inspirowaną bogactwem natury. Odkryjesz prawdziwe smaki regionu, w tym potrawy z zebranych grzybów, dzikie sery i wędliny oraz tradycyjny bigos myśliwski. Dla wszystkich miłośników piwa, przygotowaliśmy warsztaty piwowarskie, podczas których nauczysz się, jak warzyć piwo w stylu regionalnym, a także zasmakujesz w lokalnych napojach! To wyjątkowa okazja, aby poczuć ducha Tatr, spróbować lokalnych przysmaków i spędzić czas w gronie miłośników natury. Gotowy na prawdziwie dziką przygodę?

Miejsce

Las, Dolina Chochołowska

Data

19/10/2024

MOTYW

Dzikość i autentyczność

GRZYBY I PIWO

Powitanie

  • Serdeczne przywitanie przez zespół Tatra Food przy zapachu świeżo upieczonego chleba i aromacie rozgrzewających naparów z ziół tatrzańskich.

  • Małe koszyki do grzybobrania przygotowane dla każdego uczestnika.

  • Poczęstunek finger food: mini oscypki z żurawiną, chrupiące chipsy z boczku oraz grzanki z pastą grzybową.
Catering zakopane catering na stół regionalny

DZIKIE DARY LASU

Menu

Nasze menu to prawdziwa uczta inspirowana dzikim lasem i regionalnymi przysmakami – od aromatycznych dań z grzybami po tradycyjny bigos myśliwski.

Oferujemy wyselekcjonowane sery i wędliny, domowy chleb i wyjątkowe desery, które zachwycą Twoje podniebienie autentycznymi smakami.

Dopełnieniem uczty będą regionalne piwa kraftowe, nalewki z owoców leśnych oraz świeże napary z tatrzańskich ziół, które idealnie wpisują się w atmosferę naszej kolacji w lesie.

Przystawki

Deska regionalnych serów i wędlin – wybór tatrzańskich serów, wędzonych mięs oraz swojskich wędlin, podawanych z górskimi konfiturami.

Kulebiak grzybowy – ciasto francuskie z nadzieniem z leśnych grzybów, podane na ciepło z sosem jogurtowo-czosnkowym.


Dania główne
Zupa grzybowa – aromatyczna zupa na bazie świeżo zebranych grzybów, podawana z domowymi grzankami z czosnkiem.

Bigos myśliwski – tradycyjny bigos na dziczyźnie z dodatkiem tatrzańskich ziół, suszonych grzybów i leśnych owoców, gotowany w kociołku na wolnym ogniu.

Pierogi z kapustą i grzybami – klasyczne pierogi z delikatnym nadzieniem, podsmażone na maśle, podawane z sosem grzybowym.

Desery
Sernik z owocami leśnymi – kremowy sernik na spodzie z tatrzańskiego miodu, z polewą z jagód i malin.

Pieczeń z ciasta drożdżowego z powidłami śliwkowymi – tradycyjny góralski przysmak, podawany na ciepło z bitą śmietaną.

Mus z ciemnej czekolady z nutą świerkową – delikatny deser z dodatkiem esencji z igieł świerku, ozdobiony malinami.

Finger food
Mini kanapeczki z tatarem z jelenia i chlebem razowym.

Grzanki z pasztetem z dzika, marynowane rydze.
Mini ptysie z kremem grzybowym.

Catering zakopane catering na stół regionalny

Smaki lasu

Napoje

Bezalkoholowe
– Woda źródlana, podawana z plasterkami cytryny i miętą.
Tatrzańskie napary z ziół i owoców leśnych (z dodatkiem miodu i imbiru).
– Domowa lemoniada z jagód.

Alkoholowe
– Regionalne piwa kraftowe z okolicznych browarów, serwowane podczas mini warsztatów piwowarskich.
– Kremowa nalewka z tatrzańskich owoców leśnych (żurawina, borówki).
– Regionalna śliwowica.
– Butelkowane wina z polskich winnic, w tym białe i czerwone, dobrane specjalnie do leśnych dań.

Klimatyczna integracja

Atrakcje

Grzybobranie z przewodnikiem – odkryj sekrety zbierania grzybów w towarzystwie eksperta, który nauczy Cię rozpoznawać jadalne skarby lasu.

Mini warsztaty piwowarskie – dowiedz się, jak warzyć piwo w stylu regionalnym i spróbuj swoich sił w tworzeniu unikalnego smaku.

Kolacja w lesie – niezapomniana uczta w otoczeniu natury, przy blasku ogniska i świec.

Pokaz kulinarny – na żywo zobaczysz, jak przygotowywane są dania z zebranych grzybów i dziczyzny.

Relaks w dzikiej scenerii – przy ognisku z muzyką regionalną, tradycyjnymi historiami góralskimi oraz smakowitymi przekąskami.

Zapraszamy na wieczór pełen wrażeń

Podsumowanie

Ta kolacja to niezwykła okazja, aby połączyć aktywność na świeżym powietrzu, eksplorację natury i bogactwo lokalnej kuchni. Trekking poza szlakiem, grzybobranie i warsztaty piwowarskie przeniosą Cię w świat dzikiej przyrody, a kolacja w lesie wprowadzi w autentyczną atmosferę górskiego życia. 

Spędź ten dzień z dala od zgiełku, w otoczeniu natury, przy dobrym jedzeniu, napojach i w doborowym towarzystwie!

Zapraszamy.

Aktualizacja: BILETY WYPRZEDANE

Zobacz inne realizacje

Tatra Food Club

Smaki Podhala tylko dla wtajemniczonych.

Dołącz teraz a zgarniesz darmowy e-book i zawsze jako pierwszy poznasz daty kolejnych Sekretnych Kolacji i informację o otwarciu sprzedaży biletów.